Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Dette er en side som ikke oppdateres

Logo Bjugn kommune - tekst siden - to linjer - Klikk for stort bilde Du har nå kommet til hjemmesiden til gamle Bjugn kommune. Den oppdateres ikke. 

Fra 1. januar 2020 er Bjugn og Ørland slått sammen til en ny kommune: Ørland kommune. 

Du finner nå informasjon på den nye siden Ørland kommune 

Ørland rådhus finner du i Alf Nebbs gate 1 og 2, 7160 Bjugn. 
Den nye Ørland kommune har organisasjonsnummer: 921 806 027. 

Sykkeltur på Fosen

Fosen byr på varierte muligheter for en flott sykkelopplevelse. Dette forslaget er laget etter oppfordring fra folk i Trondheim 

Klikk for stort bilde

Forslag til sykkelturer på Fosen

* Ta hurtigbåten fra Trondheim til Brekstad, sykle forbi fergeleiet og rett bortover veien langs fjæra og ta til høyre mot Botngård. Eller om dere vil innom noen butikker så kan dere ta Yrjarsgate som går parallelt med Fjæraveien.

Fra Brekstad til Botngård:

Følg gang- og sykkelstien langs rv 710 mot Opphaug og derfra hovedveien til Botngård, ca. 13 km.

Underveis er det imidlertid flere alternativer så dere ikke behøver å sykle på den mest trafikkerte veien på Fosen hele veien:

 

Alternativ 1) Fortsett på gang og sykkelveien helt til Opphaug, (ca. 6 km) ta så til venstre mot Uthaug og ta av mot høyre til Ervika.

Følg denne veien (ca. 5,5 km) gjennom Ervika til dere igjen møter hovedveien rv 710 og tar til venstre. Denne følges så til dere kommer til et skilt med Travbane opp til høyre. Der kan dere velge å følge hovedveien (5,1 ) km eller ta av ved skiltet om Travbane og så sykle til venstre i neste kryss (altså ikke videre mot travbanen, det er en blindvei). Sykler forbi Frødalen og videre ned til Botngård (5,2 km).

Alternativ 2) Ta av til høyre i rundkjøringen ved Skiftkroken (som er før Opphaug) og følg veien mot Austrått. Her er det også 2 alternativer.

2a) Ved en liten bru (Balsnes) kan dere ta av til venstre og følge denne veien mot Opphaug, dere kommer forbi galleri Empati på denne veien. På Opphaug sykler dere tvers over hovedveien, rett fram mot Uthaug og følger denne veien til dere tar av til høyre mot Ervika.

Følg denne veien (ca. 5,5 km) gjennom Ervika til dere igjen møter hovedveien og tar til venstre. Denne følges så til dere kommer til et skilt med Travbane opp til høyre. Der kan dere velge å følge hovedveien (5,1 km) eller ta av ved skiltet om Travbane og så sykle til venstre i neste kryss (altså ikke videre mot travbanen, det er en blindvei). Sykler forbi Frødalen og videre ned til Botngård (5,2 km).

2b) Ved Balsnesbrua fortsetter dere rett fram og følger veien videre rett fram og tar av mot Austrått. Der kan dere stikke innom Austråttborgen og etterpå sykle videre gjennom Ottersbo mot Eide og videre til Botngård.

 

Fra Botngård til Oksvoll med retur Botngård:

Følg gang- og sykkelveien mot Karlestrand, kryss hovedveien ved busskuret (på venstre side) og sykle videre på stien som går langs fjæra helt til Mølnargården bygdemuseum. Derfra sykler dere på veien mot Nes og fortsetter mot Oksvoll.

Alternativ 1) Her kan dere f. eks. stoppe på Dypfest og ta ferge fra Dypfest til øya Tarva om morgenen og returnere til fastlandet på ettermiddagen. Overnatting kan eventuelt gjøres i kommunens leilighet i den tidligere skolen på Tarva, men det er det nødvendig å avtale dette på forhånd. Henvendelse på rådhuset i Botngård, tlf 72 51 95 00, der du også får utlevert nøkkel om det er ledig.  Rutetabell ferge til/fra Dypfest/Tarva.

Alternativ 2) Overnattingsmuligheter på Nes/Hellem/Oksvoll

Nedre Hellem Bed&Breakfast, ligger på Hellem like etter at dere har passert Nes kirke 

Rorbuferie Fosen, Steinvik, tlf. 72527250

Oksvoll Camping, hytter og campingplass, tlf. 72527245 Ligger like ved tettstedet Oksvoll i Aunebukta.

 

Retur til Botngård fra Oksvoll ved å sykle ca. 10 km på rv. 721

 

Botngård til Hasselvika i Rissa kommune

Fra Botngård mot Høybakken og Stallvika ( ca. 12 km) og videre til Krinsvatn (ca. 17,5 km). Fra Krinsvatn til Hasselvika er det 35, 5 km. Derfra er det mulig å dra via Stadsbygd til fergeleiet på Rørvik eller returnere til Botngård eller Brekstad.

 

For overnattingssteder i Rissa se www.fosen.net