Forenklinger i byggesaksforskriften fra 1. juli

Den som skal bygge har imidlertid selv ansvaret for å sjekke at tiltaket ikke kommer i strid med plan- og bygningsloven, gjeldende reguleringsplaner eller annet regelverk.

Det er viktig at alle som skal bygge uten å søke, avklarer med byggesaksbehandler først hva som er gjeldende planbestemmelser m.m. for deres eiendom.

Se Direktoratet for byggkvalitet for informasjon om den nye loven.

Du kan også bruke denne interaktive veilederen "Bygg uten å søke" som ligger på http://byggutenasoke.dibk.no/#/choise, og som er et nytt verktøy for å øke selvbetjeningsmulighetene.

Petra Roodbol-Mekkes
Leder for arealbruksenheten