Informasjon om reduksjon i foreldrebetaling og gratis kjernetid for familier med lav inntekt

I 2015 innførte regjeringen en ordning som gjør barnehagen billigere for husholdninger med lav inntekt. Moderasjonsordningen skal sikre at ingen familier betaler mer enn 6 % av inntekten sin for en barnehageplass.

I tillegg har 2, 3, 4 og 5 åringene som bor i husholdninger med lav inntekt rett til 20 timer gratis kjernetid.

For barnehageåret 19 /20 er maksgrensa  for innvilgelse 548 500,-

Søknadsfrist for reduksjon er den 20. i måneden før evt. innvilgelse.

Vedtak gjøres gjeldende fom måneden etter søknad og ut juni måned innværende barnehageår.