Skolehelsetjenesten for grunnskolen 1. – 10. trinn

Alle skolene i kommunen har skolehelsetjeneste. I skolehelsetjenesten jobber helsesykepleier og fysioterapeut.

jente-får-vaksine.jpg - Klikk for stort bilde

Helsesykepleier har tilstedeværelsestid på alle skolene, fysioterapeut har tilstedeværelsestid på kommunens barne- og ungdomsskole. Skolehelsetjenesten kan kontaktes på SMS, mail eller ved oppmøte, og henvendelser kan rettes fra enkeltelever, foreldre/foresatte og lærere. Skolehelsetjenesten er et lavterskeltilbud, timeavtale er ikke nødvendig.

Skolehelsetjenestens oppgave er å fremme barn og ungdoms helse og trivsel, samt forebygge sykdom. Skolehelsetjenesten tilbyr rutineundersøkelser ihht anbefalte nasjonale retningslinjer, oppfølging av vaksinasjon ihht barnevaksinasjonsprogrammet, helseopplysning og oppfølging/samtaler med enkeltelever.

Til skolehelsetjenesten kan du gjerne komme og snakke om egen helse, problemer hjemme eller med venner, mobbing, forelskelse, seksualitet, prevensjon mm.

Stina Skavdal
Avdelingsleder helsestasjon/ helsesykepleier