Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Velkommen til Bjugn

Pappa Grimur og døtrene på fisketur i Vallersund - Klikk for stort bilde

Klikk for stort bilde

 

 Bjugn tilbyr et aktivt lokalmiljø og flott natur. Kommunesenteret Bjugn (tidligere Botngård, endret 1.09.2019) har flere kjøpesentre og mange mindre butikker. Her finner du flere spisesteder, hotell og utendørs aktivitetsområder som blant annet rulleskøytebane, skateområde, ballbinge og turområder av flere slag. Du kan også drive med innendørs aktiviteter i  Bjugn bowlinghall, idrettshall og svømmehall, Fosenhallen ishall med kunstgressbane og Bjugn kulturhus for gode opplevelser.

Bjugn har et aktivt lag- og foreningsliv. Det inkluderer både friluftsliv og idrett, der blant annet Bjugnhallen er en populær møteplass. Kommunen har flotte muligheter for varierte naturopplevelser. Her er det kort vei fra fjell til fjord. Det gir muligheter for både stor- og småviltjakt, fiske, skiturer, dykking og andre aktiviteter. I Bjugn finner du også Teksdalselva, Oldenelva og Norddalselva, som er tre velkjente elver for laksefiske. I tillegg finner du svært mange fiskevann der du kan kjøpe et felles fiskekort: Bjugnkortet.

Kommunen har et aktivt næringsliv og en rekke firma bidrar til å skape et aktivt lokalmiljø. Det samme gjelder for landbruket og havbruket, som gir viktige verdier til kommunen.

De kommunale tjenestene har jevnlig fått bred positiv omtale, også nasjonalt. Kommunen er blant annet sammen med Åfjord kommune et Utviklingssenter for hjemmetjenester, som de eneste i fylket. Det gjør at kommunen ligger langt fremme i blant annet utvikling og bruk av velferdsteknologi.

Kommunen har tre grunnskoler, en videregående skole, og flere offentlige barnehager. I tillegg har den en privat barnehage. Hovedopptaket har søknadsfrist 1.april og alle søkerne er da garantert plass. Det tas også inn søkere hele året om det er ledige plasser.

Bjugn kommune har 4935 innbyggere (1.07.2019). Både utvikling og folketall viser at kommunen er i vekst.

Du kan se web-kamera over deler av Botngård sett fra FosenKraft (som eier kameraet). Bjugn Bowling og Kjegla Pub ser du i forgrunnen. Bildet oppdateres ikke automatisk, så for å se endring i bildet må du selv oppdatere.