Hva fikk oss til å flytte til Bjugn?

Her har vi realisert drømmen, sier en småbarnsfamilie som i 2012 flyttet fra Island til Bjugn og etablerte bedrift. I dag presser de gjerne på for at flere skal bosette seg i Bjugn #tilflyttertirsdag,#realiserdrømmenibjugn

Pappa Grimur og døtrene på fisketur i Vallersund - Klikk for stort bilde

- Her har vi realisert drømmen, sier Grimur (36)

- Jeg drømte i studietiden i 2005 om å etablere et eget selskap, sier Grimur Víkingur Magnússon (36) som flyttet til Bjugn i 2012 sammen med kona Ína (32) samt barna Yrja (7) og Ylfa (4) fra Island, via Danmark.

- Hadde jeg bodd i Trondheim eller Oslo, hadde det neppe skjedd, sier han, som idag driver arkitektkontoret Finnsson & Grim Arkitektur, med kunder i Bjugn og Oslo, og på Island. - Og selskapet går idag bedre enn jeg turte håpe, sier han og viser til at flere store kunder kommer tilbake.

Ina søkte og fikk i 2012 turnusplass som distriktslege, etter å ha funnet at “Bjugn så bra ut på Google Earth”. Siden har de valgt å bli boende. Etter bare tre år sier de seg godt integrert, og står gjerne på for at også andre skal bosette seg i kommunen.

- Bjugn er en liten kommune hvor det er trygt å bo og leve, med korte avstander til skole, idrett og kommunale tjenester. Vi ble tatt godt imot av hele småsamfunnet, fra kommunen til mannen i gata, sier de idag.

- I Bjugn har vi virkelig realisert drømmen!

Sist endret 16.06.2015