Logo Bjugn kommune - tekst siden - to linjer - Klikk for stort bilde Du har nå kommet til hjemmesiden til gamle Bjugn kommune. Den oppdateres ikke.

Fra 1. januar 2020 er Bjugn og Ørland slått sammen til en ny kommune: Ørland kommune.

Du finner nå informasjon på den nye siden Ørland kommune

Ørland rådhus finner du i Alf Nebbs gate 1 og 2, 7160 Bjugn.
Den nye Ørland kommune har organisasjonsnummer: 921 806 027.

- Bjugn gir muligheten til å satse på det gode liv!

Fra Farmen-kjærlighet til egen farm og nettbutikk ​i Bjugn

Kjersti (37) fra Sunnfjord møtte Stig (28) under innspillinga av Farmen på Bjugn. Nå bor de i Vallersund med to barn, der de driver egen nettbutikk, maskinstasjon og gård sammen. Les mer om historien deres:

Stig og Kjersti med barna Jarl Eivind (1,5) og Tor Eilif (3,5)  - Klikk for stort bildeFarmenkjærlighet - Stig og Kjersti med barna Jarl Eivind (1,5) og Tor Eilif (3,5) (privat).jpg privat

Kjersti Herstad (37) og Stig Jøssund (28) fant kjærligheten gjennom innspillinga av Farmen på Bjugn i 2009. Kjersti kommer fra Sunnfjord, og hadde bodd 10 år i Oslo, men venta på en anledning for å flytte vekk fra storbyen.

Uten jobb i vente, og uten vennskapskrets, møtte hun stor velvilje både hos kommunen, næringsforeninga og i lokalmiljøet.

- Det handler om å omsette erfaringer til å løse nye type utfordringer, sier hun. Idag driver hun nettbutikken arbeidsfolk.no som selger slitesterkt arbeidsutstyr, og bidrar både på mannens maskinstasjon og på gården deres.

Kjersti trekker spesielt fram "Jobb & Bo" – et prosjekt i regi av bla. Bjugn Kommune for å styrke tilflytteres jobbrelaterte nettverk.

- Jeg var veldig heldig som kom med på «Jobb og Bo», sier hun. Dette var en "flying start" både for å bygge nettverk, bli kjent med området og bygge varige vennskap.

Og de fikk barnehageplass der de ønsket. Bjugn kommune har barnehagedekning godt over landssnittet.

- Bjugn er ein god plass å flytte til om ein ønsker verdiane en småby byr på. Tenk på alle småplassene rundt sentrum! Nærhet til lokale aktiviteter, muligheten for å bli en del av et varmt lokalmiljø og korte avstandar til kommunale tilbud – dette er gode "selling points", sier Kjersti.

De trekker begge spesielt fram Bjugns rike frivillighetsmiljø som tilgjengelig, med mange synlige og imøtekommende ildsjeler. Kjersti har vært med å stifte Bjugn Tilfyttterforening, som bygger møteplasser for tilflyttere.

- Å engasjere seg i frivillighet er en uvurderlig innfallsport for å skaffe seg kjentfolk, sier Kjersti, som innrømmer tiden ofte er knapp med med flere jobber og små barn.

De legger til at de ser med glede at Ørland vokser som transport- og servicesentrum.

- Å ha et godt transport- og servicetilbud såpass nært, og samtidig kunne leve utkantlivet til fulle er supert!, sier de, og legger til:

- Bjugn gir muligheten til å satse på det gode liv, både når det gjelder å bo, leve og å starte næring. Vi stortrives!