Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Dette er en side som ikke oppdateres

Logo Bjugn kommune - tekst siden - to linjer - Klikk for stort bilde Du har nå kommet til hjemmesiden til gamle Bjugn kommune. Den oppdateres ikke. 

Fra 1. januar 2020 er Bjugn og Ørland slått sammen til en ny kommune: Ørland kommune. 

Du finner nå informasjon på den nye siden Ørland kommune 

Ørland rådhus finner du i Alf Nebbs gate 1 og 2, 7160 Bjugn. 
Den nye Ørland kommune har organisasjonsnummer: 921 806 027. 

Bjugns kommuneblomst

Engstorkenebb - Klikk for stort bildeEngstorkenebb

Engstorkenebb (Geranium pratense) ble valgt som kommuneblomst for Bjugn kommune. Vedtak ble fattet i hovedutvalg for Oppvekst og Kultur 23.08.2000.

Engstorkenebb - Klikk for stort bilde

Det er trøndelagsavdelingen i Norsk Botanisk Forening (NBF) som har bedt kommunene om å velge sin egen kommuneblomst. Botanikeren Olav Gjærevoll har utarbeidet forslag til kommuneblomster for alle kommuner i Sør-Trøndelag, og er en oppfølging av arbeidet med å innføre fylkesblomster.

Hensikten med å utnevne kommuneblomster er å fremme interessen for plantelivet i fylket. Planten skal blant annet representere et særtrekk ved kommunen, være lett å identifisere og være velkjent på forhånd.

Følgende kriterier er lagt til grunn ved valg av kommuneblomst:

- planten skal representere et særtrekk ved kommunen
- være lett å identifisere
- være velkjent på forhånd, eller lett å gjøre kjent
- være lett å stilisere til illustrasjoner og logoer
- ingen art skal brukes av mer enn en kommune i Trøndelag
- fylkesblomstene til Trøndelagsfylkene skal ikke brukes

I Trøndelag finnes noen små forekomster av engstorkenebb spredt  fra Agdenes via Bjugn og Rissa, Byneset og langs fjorden til Steinkjer.
I Bjugn er det en særlig god forekomst av arten i Eidsbukta ved Stjørnfjorden. 

Blomsten og bladverket er vakkert, lett kjennelig og egner seg godt til stilisering/symbolbruk. Engstorkenebb likner den mer vanlige skogstorkenebb  (Geranium sylvaticum), men er større og reinere blå med fiolette årer. Det er trøndelagsavdelingen i Norsk Botanisk Forening (NBF) som har bedt kommunene om å velge sin egen kommuneblomst. Botanikeren Olav Gjærevoll har utarbeidet forslag til kommuneblomster for alle kommuner i Sør-Trøndelag, og er en oppfølging av arbeidet med å innføre fylkesblomster.