Offentlig ettersyn – Statsnail AS søker om akvakulturtillatelse for oppdrett av kråkebolle

Statsnail AS søker om akvakulturtillatelse for oppdrett av drøbakkråkebolle (Strongylocentrotus droebachiensis) i landbasert anlegg på lokalitet Steinvikbukta i Bjugn kommune.

Selskapet har allerede tilgang på bygningsmasse. De vil fôre opp vill-fangende kråkeboller. Det søkes om en årlig produksjon på 200 tonn, med et forventet

fôrforbruk på 80 tonn Nofima kråkebollefôr per år. Alternativt kan det fôres med tare, da vil forventet fôrforbruk per år være 667 tonn. Eksisterende sjøvannsinntak skal benyttes. Sjøvannet skal renses ved inntak, vannet skal ikke resirkuleres eller renses ved avløp.

Søknad om akvakulturtillatelse for oppdrett av kråkebolle

Søknaden er også tilgjengelig ved skranken i rådhuset i Bjugn

Eventuelle merknader sendes til postmottak@bjugn.kommune.no eller til Bjugn kommune, Alf Nebbs gate 2, 7160 Bjugn, innen 8. desember 2019.