Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Nå har vi begynt å sende ut post digitalt

Digital postkasse - Klikk for stort bilde  Er du klar til å motta?

Det er en rekke fordeler ved å opprette en digital postkasse:

  • Det er tryggere enn all annen postgang.
  • Det er gratis å bruke.
  • Du mottar og oppbevarer viktige brev ett sted, både fra private og offentlige virksomheter. 

Ved å opprette en digital postkasse hos Digipost eller e-Boks- de to leverandørene det offentlige har valgt - bidrar du til å redusere miljøbelastninger og til store innsparinger for det offentlige. Hvert år bruker det offentlige flere hundre millioner kroner bare på porto. Les mer på norge.no og norge.no/nb/velg-digital-postkasse 

Slik oppretter du digital postkasse

  • Du kan velge enten e-boks eller digipost som din digitale postkasse. Postkassene er likestilte og begge tilfredsstiller strenge krav til sikkerhet. Det er gratis å opprette og bruke postkassen. Du kan enkelt bytte postkasse senere hvis du ønsker det. Les mer her.
  • Når du velger digital postkasse, sier du ja til digital post og vil ikke motta papirpost fra det offentlige.
  • Åpner du ikke dokumentet innen to virkedager, sørger en sentral utskriftstjeneste for at du får en utskrift av brevet på papir i posten. Er digital postkasse ikke tilgjengelig, vil dokumentet automatisk bli sendt til en printtjeneste.
  • Dersom du ikke ønsker digital post, kan du reservere deg i Kontakt- og reservasjonsregisteret (eller ringe 800 30 300).

Slik åpner og leser du posten din

Du trenger ikke sjekke om det er kommet brev fra det offentlige i den digitale postkassen din. Hver gang kommunen sender post til deg, får du varsel på SMS eller e-post. For å åpne og lese posten din bruker du samme innlogging som du er vant til å bruke når du sjekker selvangivelsen eller bruker andre offentlige tjenester på nett.

  • Når du får ny post, blir du varslet på SMS eller e-post. 
  • For å åpne og lese brevet går du til hjemmesiden til din valgte postkasse. 
  • Logg inn i postkassen via ID-porten.

Du kan også laste ned app fra både Digipost og e-Boks for enkelt å lese brev på mobil eller nettbrett.

Gradvis overgang

I tiden som kommer vil du kunne oppleve å få noen brev på papir fra Bjugn kommune, selv om du har opprettet en digital postkasse. Det er fordi det vil ta litt tid før alle avdelingene i kommunen får tatt i bruk digital utsendelse av brev.

 

 

 

Motta digital post fra det offentlige! from Difi on Vimeo.

Publisert av Hellem Arnhild Berg. Sist endret 29.03.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering