Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Dette er en side som ikke oppdateres

Logo Bjugn kommune - tekst siden - to linjer - Klikk for stort bilde Du har nå kommet til hjemmesiden til gamle Bjugn kommune. Den oppdateres ikke. 

Fra 1. januar 2020 er Bjugn og Ørland slått sammen til en ny kommune: Ørland kommune. 

Du finner nå informasjon på den nye siden Ørland kommune 

Ørland rådhus finner du i Alf Nebbs gate 1 og 2, 7160 Bjugn. 
Den nye Ørland kommune har organisasjonsnummer: 921 806 027. 

Innbyggerne i Trøndelag deltar i ny, nasjonal undersøkelse om helse og sykdomNorge ønsker å redusere for tidlig død av ikke‐smittsomme sykdommer med 30 prosent innen 2030. Data fra en ny undersøkelse vil gjøre at helsemyndighetene kan følge med på utviklingen av disse sykdommene, nemlig kreft, kols, diabetes og hjerte‐ og karsykdommer. ‐ Livsstilsfaktorer som vekt, kosthold, fysisk aktivitet samt alkohol‐ og tobakksbruk er såkalte helseindikatorer. De kan fortelle hvordan fremtidig helse vil bli, forklarer professor Inger Torhild Gram ved Nasjonalt senter for ehelseforskning. Hun leder arbeidet med den nye undersøkelsen som skal foregå ved hjelp av mobilen. ‐ Undersøkelsen «Helse og sykdom» vil gi myndighetene viktig informasjon på en enkel måte slik at de kan sette i gang tiltak som bedrer folkehelsen, forklarer professoren.

Klikk for stort bilde

Fra og med onsdag 9. oktober vil tilfeldig utvalgte personer i Trøndelag motta en SMS hvor de blir bedt om å svare på en kort spørreundersøkelse. Det vil ta ca. 5 minutter å svare.
 
‐ Vi håper så mange som mulig velger å svare. Det er vår fremtidige helse det gjelder, og alle bidrag er kjempeviktige! understreker professor Gram.
 Kontakt oss:

 • Prosjektleder: professor Inger Torhild Gram
 • Prosjektkoordinator: seniorrådgiver Elin Breivik
 • Kommunikasjonsansvarlig Randi Laukli
 • Mail: helseogsykdom@ehealthresearch.no
 • Mer informasjon: https://ehealthresearch.no/helse-og-sykdom
   

 

Fakta:

 • Undersøkelsen Helse og sykdom er Norges første nasjonale undersøkelse som planlegger årlig digital innsamling av informasjon om livsstilsfaktorer.
 • Undersøkelsen retter seg mot 11 000 kvinner og menn tilfeldig trukket ut fra Folkeregisteret. Personene er i alderen 16 til 69 år, fra hele landet, og har et registrert mobiltelefonnummer.
 • Prosjektet er finansiert av Norges forskningsråd.
 • Prosjektpartnere er Nasjonalt senter for e-helseforskning, Universitetssykehuset Nord-Norge, Healthcom AS og Institutt for samfunnsmedisin, UiT Norges arktiske universitet.
 • Store befolkningsundersøkelser i Norge: Kvinner og Kreft, Tromsøundersøkelsen, Helseundersøkelsen i NordTrøndelag, Fylkesundersøkelsene, 40-årsundersøkelsene og Hordalandsundersøkelsen.

 

Klikk for stort bilde

Inger Torhild Gram