Fosen lanserer digital tjenesteportal

SFO_Søknadsvar - Klikk for stort bilde motorferdsel-utmark - Klikk for stort bilde

Rettpåsak samler søknader for innbyggere og næringsliv på ett sted.

I tjenesteportalen RettpåSak kan du søke på tjenester, følge saken din, kontakte saksbehandler eller klage på vedtak. Det betyr at hele prosessen, fra søknad til saksbehandling og svar, nå foregår digitalt og med trygg innlogging.

--> Slik bruker du Rettpåsak

Fosen-samarbeid

Fosen-kommunene Bjugn, Indre Fosen, Osen, Roan, Ørland og Åfjord, har samarbeidet om portalen sammen med Fosen regionråd. Fylkeskommunen og Fylkesmannen i Trøndelag har vært involvert i prosjektet i form av både skjønnsmidler og rådgivningstjenester. Nasjonalt program for leverandørutvikling har bistått i anskaffelsen.

Hvilke tjenester finner du i portalen?

Ved lansering har Bjugn kommune 27 digitale tjenester tilgjengelig i Rettpåsak. Barnehageplass, SFO, permisjon i skolen, motorferdsel i utmark og skjenkebevilling er noen av tjenestene du kan søke om i portalen. Enkelte fagområder trenger vi litt mer tid på å digitalisere. Det gjelder bl.a byggesak, og helse og omsorg. Du vil finne skjema til disse tjenestene også via Rettpåsak-menyen, men foreløpig må noen av dem fylles ut på "gammelmåten". Dersom du ikke har skriver hjemme, kan du få skjema i papir ved komme innom Rådhuset eller Helsesenteret.

Du kan gjøre portalen bedre!

Det er først nå når innbyggerne våre skal ta i bruk portalen, at vi virkelig får teste hvor brukervennlig den er.  Rettpåsak vil framover være under løpende utvikling, slik at vi kan forbedre brukeropplevelsen. Vi vil gjerne ha din tilbakemelding på hvordan du opplever at det fungerer. Send en e-post til postmottak@rbjugn.kommune.no – vi tar i mot alle innspill.

Ønsker du veiledning?

Ikke fortvil om du synes digitale tjenester er vanskelige å bruke. Ring kommunens sentralbord på telefon
72 51 95 00, og avtal tid med en som kan gi deg veiledning og hjelpe deg med å komme i gang.  Biblioteket vil også kunne hjelpe deg, spør gjerne bibliotekaren om hvilke kurs de har innen digitale medier.