Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Digital postkasse - Vi er klare, er du?

Digital postkasse - Klikk for stort bilde  

Det er en rekke fordeler ved å opprette en digital postkasse:

  • Det er tryggere enn all annen postgang.
  • Det er gratis å bruke.
  • Du mottar og oppbevarer viktige brev ett sted, både fra private og offentlige virksomheter. 

Ved å opprette en digital postkasse hos Digipost eller e-Boks - de to leverandørene det offentlige har valgt - bidrar du til å redusere miljøbelastninger og til store innsparinger for det offentlige. Hvert år bruker det offentlige flere hundre millioner kroner bare på porto. Les mer på norge.no og norge.no/nb/velg-digital-postkasse 

Slik oppretter du digital postkasse

  • Du kan velge enten e-boks eller digipost som din digitale postkasse. Postkassene er likestilte og begge tilfredsstiller strenge krav til sikkerhet. Det er gratis å opprette og bruke postkassen. Du kan enkelt bytte postkasse senere hvis du ønsker det. Les mer her.
  • Når du velger digital postkasse, sier du ja til digital post og vil ikke motta papirpost fra det offentlige.
  • Åpner du ikke dokumentet innen to virkedager, sørger en sentral utskriftstjeneste for at du får en utskrift av brevet på papir i posten. Er digital postkasse ikke tilgjengelig, vil dokumentet automatisk bli sendt til en printtjeneste.
  • Dersom du ikke ønsker digital post, kan du reservere deg i Kontakt- og reservasjonsregisteret (eller ringe 800 30 300).

Slik åpner og leser du posten din

Du trenger ikke sjekke om det er kommet brev fra det offentlige i den digitale postkassen din. Hver gang kommunen sender post til deg, får du varsel på SMS eller e-post. For å åpne og lese posten din bruker du samme innlogging som du er vant til å bruke når du sjekker selvangivelsen eller bruker andre offentlige tjenester på nett.

  • Når du får ny post, blir du varslet på SMS eller e-post. 
  • For å åpne og lese brevet går du til hjemmesiden til din valgte postkasse. 
  • Logg inn i postkassen via ID-porten.

Du kan også laste ned app fra både Digipost og e-Boks for enkelt å lese brev på mobil eller nettbrett.

Gradvis overgang

I tiden som kommer vil du kunne oppleve å få noen brev på papir fra Bjugn kommune, selv om du har opprettet en digital postkasse. Det er fordi det vil ta litt tid før alle avdelingene i kommunen får tatt i bruk digital utsendelse av brev.

 

 

 

Motta digital post fra det offentlige! from Difi on Vimeo.

Fant du det du lette etter?