Trenger du hjelp utenom vanlig åpningstid kan du ta kontakt via vakttelefoner.

Logo folkehelseinstituttet

Bjugn Legekontor og helsestasjonen har den siste tiden mottatt flere henvendelser angående skabb. Informasjon om skabb blir nå derfor videreformidlet til ansatte i barnehager, skoler og helseinstitusjoner.

Skabb er et hudutslett som skyldes infestasjon med skabbmidden og utløser sterk kløe. Hunnmidden graver overfladiske ganger i huden og legger egg som klekkes som larver etter 3-4 døgn.

Smitte skjer ved direkte hudkontakt, seksuell kontakt og i sjeldne tilfeller indirekte kontaktsmitte via sengeklær, håndklær og tøy som en person med skabb nettopp har benyttet. Hudkontakten må vanligvis vare i minst 15 minutter for å kunne smitte.

Symptomer på skabb er kløe, ofte med forverring om natten og ved svetting, små nupper eller blemmer i huden, oftest først på hender, senere på større deler av kroppen. Hos små barn er ofte hodebunn, hals og fotsåler berørt. Som regel tar det 3-6 uker fra man får skabb til symptomdebut.

Ved mistanke om skabb skal dette undersøkes av lege for rett diagnose og behandling iverksettes så raskt som mulig. Skabb forsvinner ikke av seg selv. Behandlingen består av krem som smøres på huden. Alle i samme husstand behandles samtidig selv om de ikke har kløe.

Barn bør holdes borte fra barnehage eller skole til dagen etter at behandlingen er startet.

Skabb på helseinstitusjon kan medføre risiko for smitte til medpasienter, personale og pårørende. Det må gjøres vurderinger i hvert enkelt tilfelle ift smitterisiko.

Midden dør etter 2-3 dager i tørt miljø ved romtemperatur. Klær, håndklær og sengetøy vaskes på 60 grader eller oppbevares uten hudkontakt i 5 døgn i romtemperatur, helst pakket inn i plast. Dette bør skje samtidig med oppstart behandling på hud.

For ytterligere informasjon, se Folkehelseinstituttets hjemmesider

Bjugnhallen112018

I forbindelse med graving ved Bjugnhallen er det nødvendig å stenge av for biltrafikk ved Bjugnhallen.

Avstengingen gjelder fra 13.02.2019 og antas å vare ut uke 8.

Skiltene 526 enveiskjøring vil ikke gjelde og blir derfor dekt over i perioden.

Anlegg og drift

Nils Kristian Braa
Ingeniør

tlf: 952 25 653

Åpent mandag til torsdag fra kl. 09.00 til 15.00. Fredager kun etter avtale.

bekkfaret ski 1 19

Rennende vann.jpg

Alle forbrukere i Osveien og Vardebakken blir uten vann, mandag 11. februar fra kl. 08.00.

Vannverket skal sette ned ny vannkum.

Vannet settes på så snart jobben er utført. Jobben beregnes ferdig til kl. 13.00.

Tapp på forhånd opp forbruksvann.

Per Bjørn Eggen
Bjugn kommune - Avdeling Anlegg og Drift
Fagleder vann
Tlf. 915 30 337

Fosen helse logo

Er du interessert?

Fosen-kommunene er i en prosess for å få lagt desentralisert sykepleierutdanning ut til Fosen.

Desentralisert utdanning kan pr i dag foregå på to måter – desentralisert heltid 3 år og deltid nett- og samlingsbasert over 4 år.

Samefolkets dag Bekkfaret 1

6. februar er samefolkets dag. Vi har markert den på ulike vis: Vi har malt bilder med sameflaggets farger, vi har klippet og limt lavvo, vi har hatt samlingsstund med joiking, og sett på ulike plagg som samene bruker. Ute sprutet vi maling på sneen, og ved å blande blått og gult fikk vi grønn farge også. Stor stas var det å sitte på «reinen» vår, og kaste lasso. Med lek og læring hånd i hånd får vi litt mer innsikt i samenes kultur.

I rammeplanen under Mangfold og gjensidig respekt står det: «Barna skal få oppleve at det finnes mange måter å tenke, handle og leve på. Samtidig skal barnehagen gi felles erfaringer og synliggjøre verdien av et fellesskap. Barnehagen skal synliggjøre samisk kultur og bidra til at barna kan utvikle respekt og fellesskapsfølelse for det samiske mangfoldet».

Trøndelag fylkeskommune 1

«Har du generell studiekompetanse? Interesse for desentralisert sykepleierutdanning?»