Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Dette er en side som ikke oppdateres

Logo Bjugn kommune - tekst siden - to linjer - Klikk for stort bilde Du har nå kommet til hjemmesiden til gamle Bjugn kommune. Den oppdateres ikke. 

Fra 1. januar 2020 er Bjugn og Ørland slått sammen til en ny kommune: Ørland kommune. 

Du finner nå informasjon på den nye siden Ørland kommune 

Ørland rådhus finner du i Alf Nebbs gate 1 og 2, 7160 Bjugn. 
Den nye Ørland kommune har organisasjonsnummer: 921 806 027. 

Næringsliv i Bjugn

I Bjugn vil du finne bedrifter innen de fleste områder. Det er ikke mye en er nødt til å reise langt etter. Bjugn kommune har et allsidig næringsliv med gode og varierte private og offentlige tjenester.
 

Næringslivet i Bjugn består av bedrifter som spenner fra primærnæringer til forskning og utvikling.

Her finner du dagligvarebutikker, vinmonopol og gårdsbutikk, manufaktur-, sko-, og blomsterbutikk/gartneri. Sports og fritidsartikler, byggevarer og trelast, biler, båter, traktorer og andre maskiner får du blant mye annet kjøpt i Bjugn. Andre tjenester som ulike helsetjenester, bank, regnskapsførsel og økonomisk rådgiving får du også utført her. Optiker og gullsmed finnes på Brekstad, 14 km fra Botngård.

Primærnæringene spiller en viktig rolle, men også industri og annen virksomhet som f.eks. aquakultur er viktig for kommunen. Offentlig og privat servicevirksomhet betyr mye, og det er godt tilrettelagte industritomter både i kommunesenteret Botngård, på Valsneset, i Lysøysund og Reitan Næringspark på grensa til Ørland kommune.
Turismen er i vekst, særlig når det gjelder fritidseiendommer og hytter.

Offentlige tjenester er godt utbygd med både renoverte og nybygde skoler, mange barnehager , SFO,  nybygd videregående skole og felleskommunal PPT, sykehjem og nye eldreboliger. Du finner også statlige tjenester som NAV-kontor i Botngård.

På Valsneset industriområde er det forskning på vindkraft som foregår i regi av SINTEF og NTNU. Marine Harvest  skiftet navn til Mowi i 2019 og driver fiskefòrfabrikk og stamfiskanlegg. Botngård AS produserer innovativt utstyr for oppdrettsnæringen i Norge på Valsneset.

Dersom du er interessert i Norges næringspolitikk og trender i tiden vil du finne opplysninger om det ved å gå inn på Nærings- og handelsdepartementets hjemmesider: odin.dep.no/nhd