Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Dette er en side som ikke oppdateres

Logo Bjugn kommune - tekst siden - to linjer - Klikk for stort bilde Du har nå kommet til hjemmesiden til gamle Bjugn kommune. Den oppdateres ikke. 

Fra 1. januar 2020 er Bjugn og Ørland slått sammen til en ny kommune: Ørland kommune. 

Du finner nå informasjon på den nye siden Ørland kommune 

Ørland rådhus finner du i Alf Nebbs gate 1 og 2, 7160 Bjugn. 
Den nye Ørland kommune har organisasjonsnummer: 921 806 027. 

Bjugn kommune vil at flere skal ta imot digital post!

Klikk for stort bilde

 

 

Det er en rekke fordeler ved å opprette en digital postkasse:

 • Det er tryggere enn all annen postgang.
 • Det er gratis å bruke.
 • Du mottar og oppbevarer viktige brev ett sted, både fra private og offentlige virksomheter.
 • Mottar post uansett hvor du er
 • Unngår unødig ventetid
 • Raskt, sikkert og enkelt!

2 555 innbyggere i Bjugn kommune har enda ikke tatt i bruk digital postkasse. Nå starter kommunen en kampKlikk for stort bildeanje for å få flere til å ta imot digital post fra kommunen.

1,7 millioner nordmenn bruker i dag digital postkasse og får dermed post fra kommunen og andre offentlige etater digitalt i stedet for på papir. Men potensialet for bruk av digital post er vesentlig større. I kommunen vår er det 1 311 innbyggere som har tatt i bruk digital postkasse. Det utgjør 33,9 prosent av alle innbyggere over 15 år i kommunen – og det plasserer oss på 220 blant kommunene i landet.

Gjennomfører kampanje
Vi bruker i dag store ressurser på papirpost. Derfor setter vi i gang en kampanje for å få flere til å velge bort papir. I løpet av de nærmeste dagene vil de som ikke har opprettet digital postkasse, få en hyggelig e-post fra kommunen med en oppfordring om å gjøre dette.

-I dag sender vi ut papirbrev i postkassen til 2 555 innbyggere. Det koster minst ti kroner per brev. Det høres kanskje ikke så mye ut, men til sammen er dette ressurser og penger vi kunne brukt på noe langt mer nyttig, som for eksempel barnehage, helse eller kulturtilbud. Målet vårt er at flest mulig innbyggere går over til digital postkasse slik at vi sparer disse ressursene og ikke minst miljøet, sier Solveig Melum i Bjugn kommune.

Ved å opprette en digital postkasse hos Digipost eller e-Boks - de to leverandørene det offentlige har valgt - bidrar du til å redusere miljøbelastninger og til store innsparinger for det offentlige. Hvert år bruker det offentlige flere hundre millioner kroner bare på porto. Les mer på norge.no og norge.no/nb/velg-digital-postkasse 

Slik oppretter du digital postkasse

 • Du kan velge enten e-boks eller digipost som din digitale postkasse. Postkassene er likestilte og begge tilfredsstiller strenge krav til sikkerhet. Det er gratis å opprette og bruke postkassen. Du kan enkelt bytte postkasse senere hvis du ønsker det. Les mer her.
 • Når du velger digital postkasse, sier du ja til digital post og vil ikke motta papirpost fra det offentlige.
 • Åpner du ikke dokumentet innen to virkedager, sørger en sentral utskriftstjeneste for at du får en utskrift av brevet på papir i posten. Er digital postkasse ikke tilgjengelig, vil dokumentet automatisk bli sendt til en printtjeneste.
 • Dersom du ikke ønsker digital post, kan du reservere deg i Kontakt- og reservasjonsregisteret (eller ringe 800 30 300).

Slik åpner og leser du posten din

Du trenger ikke sjekke om det er kommet brev fra det offentlige i den digitale postkassen din. Hver gang kommunen sender post til deg, får du varsel på SMS eller e-post. For å åpne og lese posten din bruker du samme innlogging som du er vant til å bruke når du sjekker selvangivelsen eller bruker andre offentlige tjenester på nett.

 • Når du får ny post, blir du varslet på SMS eller e-post. 
 • For å åpne og lese brevet går du til hjemmesiden til din valgte postkasse. 
 • Logg inn i postkassen via ID-porten.

Du kan også laste ned app fra både Digipost og e-Boks for enkelt å lese brev på mobil eller nettbrett.

Gradvis overgang

I tiden som kommer vil du kunne oppleve å få noen brev på papir fra Bjugn kommune, selv om du har opprettet en digital postkasse. Det er fordi det vil ta litt tid før alle avdelingene i kommunen får tatt i bruk digital utsendelse av brev.

 

 

 

Motta digital post fra det offentlige! from Difi on Vimeo.