Sild, synd og sang

søndag 18. november 2018, 19:00 - 21:30

Informasjon

Sild, synd og sang - Klikk for stort bilde

Adresseavisen: «En spel tradisjon er født»
Her kommer den igjen, forestillingen Sild, Synd og Sang som i 2016 samlet fem(!) utsolgte saler i Bjugn Kulturhus, og som handler om det frodige folkelivet i Bjugn i 1637, om et eventyrlig sildefiske, om religiøs fanatisme og overtro, om maktmisbruk og forelskelse.

Den historiske musikalen ”Sild, Synd og Sang” er den andre produksjonen til LJOM-duoen Vidar Hoff (musikk) og Sturla Leth-Olsen (manus). Også i år er det Elin Hassel Iversen som har regien. I likhet med de fleste ”spel” er noen endringer gjort i forhold til originaloppsetningen, og noen nye skuespillere gjør sin debut. Men det meste blir som sist, nemlig utrolig festlig!

Pris voksen kr 290,- / barn kr 250,-

Til billettkjøp

 

Vi er i Eretsvika i Bjugnfjorden, og året er 1637. Denne lille havna, etter hvert kjent som Tinbua, syder av liv og virksomhet. Sildfiskere i tusentall har i flere tiår strømmet til Bjugnen Sildefjord, og handelsmenn, handverkere og lykkejegere har fulgt etter. Her er det penger å tjene! En dag legger et hollandsk skip til ved kaia for å losse salt og andre varer.……..Og så…..!

Mange av figurene i musikalen er historiske personer som virkelig har levd i Bjugn. Historien er krydret med hendelser man kan tenke seg har foregått i et såpass sammensatt samfunn.

Musikalen har fått navnet SILD, SYND & SANG, og den settes opp med 4 forestillinger i Bjugn Kulturhus (17., 18., 21. og 23. november 2018). Aktører er barn, ungdom og voksne, både fra Bjugn, Ørland og Åfjord, og i tillegg er Valsfjord Mannskor engasjert både som aktører og i produksjonen.

 

 

: 290

Sted

Bjugn kulturhus
 

Nettside: http://www.bjugnkulturhus.no/

Kontakt


 

Legg til hendelsen i din kalender